Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ДАЛИ > Започнахме! Откриване на учебната 2018/2019 година (СНИМКИ)

Започнахме! Откриване на учебната 2018/2019 година (СНИМКИ)

Помните ли първия си учебен ден или поне един от тях? Помните ли какво сте си мислили за училището преди да встъпите в него? Помните ли кои са били любимите ви съученици, учители, предмети? А помните ли как се е променяло мнението и възприятията ви през годините?

Началото на всеки месец септември отвежда хиляди деца в учебните заведения. Така и нашето училище „Никола Вапцаров“, Никозия и Дали, за шеста поредна учебна година отвори врати за своите ученици, в нова приветлива сграда, в центъра на Никозия.        Тържествената част бе открита с внасяне на знамето на учлището под звуците на училищния химн „България едничка”. Училищният ръководител Нели Киряку сподели вълнението и целите на учителския екип, като представи накратко новите си колеги и поздрави учениците и техните родители с началото новата учебна година. Официален гост на тържеството беше Мина Христова – втори секретар в посолството на Република България в Кипър. В приветствието си, г-жа Христова се обърна към ученици, учители и родители, като пожела на всички една по-успешна и ползотворна година.

   И така, започнахме новата 2018/2019 година, която отново ще е изпълнена с предизвикателства, прекрасни празнични моменти и усвояване на много нови знания.

Нова учебна година, която носи заразяващо усещане за надежда и смисъл. Надежда, че ако вложиш сърце, ще стане. И смисъл, че тук, сега, с малко повече усилие можем да сътворим нашата си малка България, в която всяка събота на вратата те посреща портрета на Вапцаров и българският трибагреник. Нашето място е подарък, пожелахме си го и то ни се случи, на нас и на всички наши ученици.

Добре дошли и прекрасна учебна година, приятели!

СНИМКИ: ОТВОРЕТЕ ТОЗИ ЛИНК

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top