Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРИЯ > ИНИЦИАТИВА ПОСВЕТЕНА НА ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

ИНИЦИАТИВА ПОСВЕТЕНА НА ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

Две седмици преди Деня на народните будители, поставяме началото на инициативата „Будителите сред нас“. Това е нашият начин да обърнем поглед към будителите на нашето съвремие и да се опитаме по-достъпно да обясним същността на този празник на децата.
Помислете си за човек, с който се гордеете, че сте израснали заедно, защото Ви вдъхновява да обичате Родината си и да познавате хилядолетната й история. Познавате ли някой, който с работата, постоянството и дарбата си е достигнал много далеч в професионалното си поприще по света!
Има толкова много достойни, прекрасни, талантливи и трудолюбиви БЪЛГАРИ, които заслужават съвсем спокойно да бъдат определени като съвременни БУДИТЕЛИ в малката ни държава!
Хора, които възнасят и прославят заложбите и способностите на хилядолетната ни нация! Хора, от които да се учим на упорство, търпение и любов! Любов към себе си, близките и изкуството. Такива, които да сочим с пръст и усмивка, защото са уникални, способни и гениални!
Много често те работят и творят тихо, отвъд медийното отразяване. В тези две седмица ние насочваме вниманието към тях с признание за всичко, което правят и с надежда да вдъхновим повече такива българи.

Направете снимка или намерете снимка, направена от някой друг, напишете името на Вашия будител и защо това е Вашият избор. Публикувайте снимката в полето за „коментари“ под този пост. Краен срок – 30.10.2018 г.

Нека на 1 ноември, в Деня на народните будители, публикуваме галерия от снимки с нашите съвременни будители. Да ги помним и да се сещаме за тях не само в определени празници, а всеки Божи ден, в който продължаваме да дишаме един и същ въздух заедно! И да ги даваме за пример на поколенията след нас!

В тази инициатива, участие могат да вземат всички – ученици, учители, родители и приятели на нашето училище, всички българи!

Благодарим Ви!
mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top