Намирате се ТУК
НАЧАЛО > МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО > Благодарим на Елпида и Борислав за всеотдайността им (СНИМКИ)

Благодарим на Елпида и Борислав за всеотдайността им (СНИМКИ)

Елпида Лайлакиду и Борислав Петров са студенти във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, специалност „Изящни изкуства – Стенопис“ и в периода от средата на месец септември до края на месец януари бяха в Никозия по програма Еразъм за обмен на студенти с Университета в Никозия.

През изминалите четири месеца, те бяха наши близки приятели – присъстваха на изявите на Съюза на българите в Кипър и училище “Никола Вапцаров”, Никозия и Дали, дариха портрет на Никола Вапцаров по време на тържеството по случай патронния празник на училището ни, помагаха на децата в изработването на сурвакници, проведоха поредица от художествени занимания с учениците от гимназиален курс, в които ги запознаха с разнообразни материали и техники и провокираха артистичните им способности.

В последния ден от художествените занимания, беше представен и проектът “Тракийска булка” – съчетание между графити и мозайка, изработен от “големите” ни ученици, под ръководството на Елпида и Борислав.

Скъпи приятели, пожелаваме ви успешна реализация и благодарим от сърце за вашата всеотдайност и помощ!
Ще ни липсвате!
mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top