Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ДАЛИ > БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ „НИКОЛА ВАПЦАРОВ“ ОБЯВЯВА ДВА УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРСА В ЧЕСТ НА ПАТРОННИЯ СИ ПРАЗНИК

БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ „НИКОЛА ВАПЦАРОВ“ ОБЯВЯВА ДВА УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРСА В ЧЕСТ НА ПАТРОННИЯ СИ ПРАЗНИК

БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ „НИКОЛА ВАПЦАРОВ“ ОБЯВЯВА ДВА УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРСА В ЧЕСТ НА ПАТРОННИЯ СИ ПРАЗНИК

С два ученически конкурса, в които свободно ще могат да се включат всички българчета в Кипър, Българско училище “Никола Вапцаров” ще отбележи 110-годишнината от рождението на своя патрон поета Никола Вапцаров. Първият конкурс е озаглавен „За него – Живота…“ и ще се проведе в две направления: за портрет на поета и за илюстрации по негови творби. Критериите за оценка включват оригиналност на идеята, съчетаване на цветовете, степен на сложност и прецизност на изпълнението. Форматът на рисунките трябва да бъде А4 или А3, а техниката е по избор.

Тази година Българско училище “Никола Вапцаров” обявява и фотоконкурс “Едрите звезди над Фамагуста” за оригинално пресъздаване на водещите теми в поезията на Вапцаров – хората, морето, машините, утрешния ден. Провокацията на организаторите е свързана с умението чрез фотообраз да се улови вапцаровската непоколебима вяра в силата и свободата на човешкия дух, разкрива инициаторът на проявата г-жа Веселка Прокопиева.

Изложбата с портрети, рисунки и фотографии ще бъде показана във фоайето на училището в рамките на Седмицата на Никола Вапцаров в Кипър. Условието е снимките да са авторски, да не са обработвани със софтуерни продукти и да предлагат оригинален поглед към темата. Всеки участник може да се включи в конкурса с не повече от три авторски снимки, предварително разпечатани във фотостудио във формат А4.

Всички творби трябва да са озаглавени и да са придружени с информация за автора (име и фамилия, възраст, училище, населено място). Карен срок: 01/12/2019 г. , адрес: Nicosia 1076, 7 Epaminonda Str., of. 201 Association of the Bulgarians in Cyprus.

Награждаването ще се състои на 7 декември 2019г. от 12ч. на тържеството във фоайето на училището.

УСПЕХ!

Тук, можете да изтеглите плаката във формат за печат.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top