Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПРАЗНИЦИ > Учебната година започна в нашето училище!

Учебната година започна в нашето училище!

Учебната година започна в нашето училище! Отново сме заедно! 

За децата от БУ “Никола Вапцаров” Никозия тази събота и неделя започнаха занятията в българското училище.

Независимо, че официално откриване нямаше, поради големия брой деца, родители и учители и трудното съобразяване със задължителните предпазни мерки при събирането им на едно място, трепетните моменти не липсваха.

Изненади очакваха учениците в обновените стаи декорирани тематично като кабинети по история, география, литература, родна реч, Ян Бибиян за най-малките и библиотека. Тези училищни стаи ще продължават да бъдат обогатявани с проекти и макети изработени от учениците през цялата учебна година.

В кабинета по родна реч са изложени част от материалите, които представят проекта Характер.бг, по който ще работим съвместно с екипа на организацията дала си за цел създаване на онлайн платформа за благополучие и характер в страната, функционираща като тематична социална мрежа между ученици, учители, родители и институции. Характер.бг ще съдържа актуални практики и преживявания за изграждане на благополучие и характер вкъщи и в училище, подпомага координацията и сътрудничеството между родители и учители в процеса, и предоставя подкрепа за интегриране на позитивното образование и образованието за развитие на характера в българската образователна система!

Изпълнени сме с ентусиазъм и оптимизъм с нашите деца отново заедно в българското училище!

 

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top