Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА „ЗДРАВЕЙ УЧИЛИЩЕ“

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА „ЗДРАВЕЙ УЧИЛИЩЕ“

Лятната ваканция отмина неусетно и отново училищният звънец ни призовава към знание. По традиция в началото на всяка учебна година посрещаме знамето на училището под звуците на училищния химн, а първите сърдечни думи произнесе училищният ръководител – д-р Даниела Вуюка.

С началото на новата учебна година продължава нашият общ път към познанието и любовта към България. Българското училище е не само храм на знанието, но и място за приятелства, които подпомагат изграждането на здрава и ангажирана общност на българите, тук, в Кипър. Поради това всяка година с огромна радост посрещаме малките първокласници, които ни дават надеждата, че българският език, култура и традиции никога няма да бъдат забравени, макар и далеч зад пределите на България. А те днес ни поздравиха със  стихотворението „Ученици“ на Елисавета Багряна.

 „Ученици“ на Елисавета Багряна

Ний работни сме пчелици,

ставаме в зори —

ученички, ученици,

братя и сестри.

Както златните пчелици

смучат сладък мед,

тъй и нашите очици

гълтат ред след ред.

Цял ден мирничко на чина

пишем и четем

и година след година

учим и растем,

та донявга ум и сила

вкупом да сберем —

на родината си мила

всичко да дадем.

Назад остава лятото, пред нас е есента – с натежала от плодове земя, с благодатни дъждове и с вятъра на новото, непознатото, предстоящото, чийто знак е канещият глас на училищния ни звънец! За вас, първокласници, той е като покана и обещание, като възвестяване на ново начало, на нов етап от живота ви! А за вас – учениците от 12 клас, той отбелязва края на ученическия период от вашия живот!

Успешна учебна година, скъпи приятели и учители! Нека бъдем здрави, упорити и щастливи, тук, в по-различното училище, нашето училище!

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top