Намирате се ТУК
НАЧАЛО > МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО > ПЪРВИ НАГРАДИ ОТ КОНКУРСА ЗА МУЗИКАЛНО-СЛОВЕСНО НАРОДНО ТВОРЧЕСТВО – 2021 XIII ФЕСТИВАЛ НА БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА „АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ“

ПЪРВИ НАГРАДИ ОТ КОНКУРСА ЗА МУЗИКАЛНО-СЛОВЕСНО НАРОДНО ТВОРЧЕСТВО – 2021 XIII ФЕСТИВАЛ НА БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА „АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ“

Тазгодишното XIII-то издание на форума „Аз съм българче“ 2021 – Атина, Гърция, което имаше за домакин Гръцко-българското сдружение за култура „Паисий Хиляндарски“, Атина, се проведе в дните 5-7 ноември и бе посветено на Деня на народните будители, под надслов „Българче, знай своя род и език“.

Участие взеха деца от български училища и организации на българи от целия свят –  Испания, Румъния, Франция, Гърция, Кипър, Украйна и др. В конкурса за музикално-словесно народно творчество участниците бяха над 280.

Благодарим на вокална група „До, ре, ми“ и Габи Кунева за достойното представяне на нашето училище. Заслужено бяха отличени с първи награди за изпълнението на песните “Песен за Апостола” и “Химн на народните будители”.

Поздравления за художествения ръководител Виктория Марчева!

Пожелаваме Ви вдъхновение, щастие и удовлетворение от усилията, които полагате с още много заслужени награди!

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top