Намирате се ТУК
НАЧАЛО > МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО > Българската лятна занималня в Никозия

Българската лятна занималня в Никозия

Българската лятна занималня в училище „Никола Вапцаров“ в Никозия се организира вече за трета поредна година от Съюза на българите в Кипър. Желанието ни е да се превърнем не само в сигурен, привлекателен и достъпен вариант за работещите родители в града, но и в алтернатива на седенето вкъщи, ходенето по работни офиси, пращането на децата при приятели и пр.

В света на развитите технологии – телефони, таблети, плейстейшъни и видео игрите, за децата е важно да развиват своите знания. Това става чрез упражнения и полезни за тях занимания, създаване на нови социални контакти и не на последно място игри на открито. Професионално изготвената програма от нашите педагози представлява много повече от тичане в парка и висене пред дигитални устройства през свободното време.

КАКВО ПРЕДЛАГАМЕ?

Разнообразни дейности

Постарали сме се да планираме и прилагаме богата палитра от различни теми, модули и активности. Материалната база, с която разполага училището ни дава възможност да ги прилагаме по най-съвременен начин.

Обучение и наваксване на учебен материал

Дългото лято е най-подходящият момент от годината за наваксване на пропуснатия материал и изясняване на всички неясноти, възникнали през изминалата учебна година. Посещението на детето в лятна занималня ще му даде повече увереност през новата година, а ако му предстои постъпване в първи клас, подготовката по специална програма, през която ще премине през лятото, ще свали до минимум стреса и притеснението на прекрачването на прага на училището за първи път.

Разбира се, четем заедно и задължителната литература по списъците, които децата получиха в края на учебната година.

Изграждане на самочувствие, уважение и независимост

Когато децата посещават лятно училище, те трябва сами да се опитат да се впишат в новия колектив, в който ще попаднат и да се сприятелят с нови и непознати за тях лица. Това дава на децата увереност и самочувствие,  когато създават нови приятелства и запознанства. Срещат различни видове характери, с които трябва да общуват и това само по себе си ги прави по-социални личности. Така те се учат да приемат различията в хората и развиват отборния дух в начинанията, които практикуват по време на ваканцията и се учат да бъдат независими.

Това лято, занималнята ни е по-интересна от всеки друг път. С нас са три очарователни студентки от Великотърновския университет, които прилагат наученото от лекциите в своята практика по програмата „Еразъм“.

Посетете ни и ни се доверете!

Очакваме още малки палавници да се включат в нашата весела компания, защото колкото повече сме, толкова по-весело ще ни е !!

Научете повече подробности и се свържете с нас ТУК.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top