Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > ВЪВЕДЕНИЕ БОГОРОДИЧНО – ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

ВЪВЕДЕНИЕ БОГОРОДИЧНО – ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар е отреден за Ден на християнското семейство.
Според християнската повеля на този ден семейството посещава църквата – символичен акт, който „повтаря“ влизането на тригодишната Мария в храма и напомня на бащи и майки за духовните им задължения към децата. В храмовете родителите се молят за здравето на децата си, за тяхната чиста и благословена душа.
Семейството е свято. В него децата трябва да бъдат щастливи. Да бъдат прегръщани, да бъдат обичани, да се радват на любовта на родителите си, но и да се научат да бъдат добри. Да се научат да бъдат отговорни и толерантни.

Празникът Въведение Богородично – Денят на християнското семейство е повод да се замислим, да отворим душите и сърцата си за доброта, за да бъдем благословени – ние, домът ни, семейството ни.

21 ноември е прекрасен повод да покажем на близките си колко много ги обичаме и ценим! Творчеството на учениците от предучилищната група и арт работилницата на БУ „Никола Вапцаров“ Никозия, вдъхновено от чистата детска любов към семейството:

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top