Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > Отбелязваме 150-годишнината от обесването на Васил Левски

Отбелязваме 150-годишнината от обесването на Васил Левски

На 18. и 19. февруари (събота и неделя) отбелязахме 150-годишнината от обесването на Васил Левски в нашето училище.
Преди началото на учебните занятия, започнахме двудневните инициативи по повод на 150-годишнината от героичната саможертва на Апостола. Сборна група от ученици от различни класове поднесоха цветя на паметната плоча на Дякона, пред посолството на Р България в Р Кипър, и рецитираха стихотворението на Христо Ботев „Обесването на Васил Левски“.
В голямото междучасие на първа и втора смяна, преподавателят по история г-н Иво Христов проведе кратка емоционална лекция за националния герой и представи основни моменти от житейския му и революционен път с видеопрезентация.
Групово рецитирахме стихотворението на Христо Ботев „Обесването на Васил Левски“.

Важно е от ранна детска възраст любовта към България и признателността към националните ни герои да бъде възпитавана. Макар и да не разбират напълно всичко, което учителят по история на “големите” разказа в междучасието, най-малките с удоволствие сричаха името на Левски и оцветяваха работните листове със заветите му. Своеобразни паметници с лика на Апостола измайсториха и децата от подготвителната група.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top