Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПРАЗНИЦИ > Празник на мартеницата (ВИДЕО И СНИМКИ)

Празник на мартеницата (ВИДЕО И СНИМКИ)

Обагри се и нашето училище в бели и червени, румени и засмени деца. Най-малките от вокалната група “До, ре, ми” – ученици от първи клас и предучилищната група и “Канатица”в детския си състав от Никозия вече сложиха край на зимата и поканиха баба Марта на богатия базар с ръчно изработени мартеници. Благодарим на художествените ръководители на двете групи – Виктория Марчева и Преслава Еремиева, за прекрасното тържество.
А г-жа Дарина Шибилева напомня, че базарът продължава и на 28 февруари (вторник) в зала “Кастелиотиса”, където в 20 ч. ще открием тържествата посветени на националния празник на България с концерта на Кипърската полиция – “Кипър поздравява България по повод на националния празник”.
Талантливите и сръчни възпитаници на г-жа Шибилева от Арт работилницата ще Ви изненадат с оригиналните си идеи за мартеници, които твориха през целия месец февруари. Заповядайте!

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top