Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРИЯ > Ден на героизма, саможертвата и идеалите на Левски

Ден на героизма, саможертвата и идеалите на Левски

Отбелязахме годишнината от гибелта на великия български герой Васил Левски.
Учениците от първи, втори, трети и четвърти клас почетоха паметта на Апостола чрез специално организиран час, посветен на неговата дейност и завет. В рамките на този час, малките ученици попълниха тематични работни листове, разкриващи различни аспекти от живота и делото на Левски.
Децата от вокалната група “До, ре, ми” допринесоха за емоционалната атмосфера на деня, изпълнявайки песента “Левски, Апостоле”. Този музикален подарък, създаден от Здравка Гошевска, не само развълнува всички, но и укрепи чувството на национална гордост и преклонение пред делото на Апостола на свободата.

Учебният ден беше посветен на героизма, саможертвата и идеалите на Левски.
Така, БУ “Никола Вапцаров”, както и всички български училища в чужбина, продължават да предават на младите поколения, които растат извън България, паметта и преклонението пред великите личности на нашата родина.
mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top