Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПРАЗНИЦИ > Тържествен концерт в Никозия по случай Трети март

Тържествен концерт в Никозия по случай Трети март

С тържествен концерт в Никозия  вчера беше отбелязан националният празник на Република България.  Събитието е организирано от БУ “Никола Вапцаров” и  Съюза на българите в Кипър под егидата на Посолството на Република България в Кипър.

Пълната зала “Кастелиотиса” в Никозия беше огласена от песни и танци на възпитаниците на училището и любимият на всички българи в Кипър танцов ансамбъл “Канатица”. В програмата беше включен и литературно-музикален рецитал, представен от талантливите ученици на Българското училище “Никола Вапцаров” в Никозия, което тази година отбелязва и своята 10-годишнина. “Това е огромен повод за гордост и радост в нашата общност’, споделят организаторите.

СНИМКИ: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.702459305388564&type=3

Празничната атмосфера допълниха със своето специалното участие и Елеонора Христова, Виктория Марчева, Габриела Кунева и София Хараламбос, които изпълниха любими български песни.

Вечерта завърши с кръшно българско хоро, което поведоха танцьорите от “Канатица” и вдигнаха на крака цялата зала.

СНИМКИ: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.702459305388564&type=3

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top