Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ДАЛИ > Около Коледната трапеза в Дали

Около Коледната трапеза в Дали

На 13 декември 2015 г. учениците, учителите и родителите от българското училище „Никола Вапцаров“ в Дали отбелязаха коледните и новогодишни празници със специално подготвено тържество, на което бяха представени народните традиции и обичаи на Бъдни вечер, както и български коледни песни.

Децата с техните учители и родители се потопиха в духа на предстоящия празник като пресъздадоха по автентичен начин обстановката на святата нощ.

Изучаването на българската култура заедно с родната история и традиции са неотменна част от учебно-възпитателният процес в училище „Никола Вапцаров“. Мисия на всеки един наш учител, преподаващ далече от родната земя, е да научи българчетата на обич към всичко българско и родно!

Изказваме специални благодарности на нашите талантливи ученици от 1 до 10 клас за чудесното представяне. Положихте много труд и старание и ние се гордеем се с вас!

Благодарим и на родителите за оказаното съдействие в подготовката на празника!

Публикуваме снимки от тържеството, за да споделим с всички нашата радост!

С пожелания за весели празници и успешна Нова година!

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top