Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПРАЗНИЦИ > Изява на наши ученици на фолклорния фестивал в Лимасол

Изява на наши ученици на фолклорния фестивал в Лимасол

Учениците от вокалната и танцовата група към Българско училище „Никола Вапцаров“ в Никозия демонстрираха таланта си пред многобройната публика, събрала се в Морската градина в Лимасол.  Идеята за това голямо фолклорно събитие бе на танцов ансамбъл „Соватчии“ от Лимасол. По тяхна инициатива на сцената на амфитеатъра се събраха около 100 участници, изпълнители на български народни песни, танцови ансамбли и талантливи ученици от българските неделни училища в Кипър.  Облечени в красиви български носии, те очароваха всички присъстващи с магията на българския фолклор.

Това беше първото участие на нашите талантливи деца на толкова голяма сцена, където се надпяваха и надиграваха с други техни връстници.  Това ще остане незабравимо преживяване за тях, с което ще могат да се хвалят дълго пред техните приятели и близки.

„България, където и да се намирам, тя винаги ще остане в моето сърце! Радвам се че бях част от първият български фолклорен фестивал в Лимасол! Беше невероятно!” – бяха думите на нашата красива и даровита танцьорка Нелия Балчева.

В заключение ще добавим, че за нас е истинска радост, когато все повече български деца проявяват желание да изучават родния език, традиции, обичаи и фолклор. Българските неделни училища са мястото, където децата могат да останат свързани със своите корени, да се научат да се гордеят с миналото на народа си и да обичат родната култура.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top