Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > „Ние вече сме грамотни“

„Ние вече сме грамотни“

Денят е 19 май – неповторим, вълнуващ и тържествен за първокласниците от БУ  ”Никола Вапцаров”, за техните родители и за учителката им Таня Виткина! Тържеството премина под мотото „Ние вече сме грамотни“. Ликовете на Кирил и Методий, говореха красноречиво за великия дар, който завещаха на поколенията – Азбуката.

Първокласниците, макар и малко притеснени, но с много настроение представиха на публиката своята специална празнична програма. Те пяха и рецитираха със светнали лица и радостни усмивки. Показаха артистичните си умения, като представиха драматизация по стиховете на Асен Босев „Кирчо пред съда” , заради което получиха много похвали. Публиката ги възнагради с продължителни и заслужени аплодисменти.

Училищният ръководител Иванка Узунова поздрави малките възпитаници  и им пожела нови успехи по пътя към знанието.Тя  подари на всички по една детска  книжка, а класният ръководител Таня Виткина връчи и първите удостоверения на малчуганите.

Гвоздеят на празника бе голяма и красива торта с надпис „Ние вече сме грамотни”.

Този ден се превърна в празник на грамотността, на знанието, на успеха. За първокласниците това вълнуващо тържество ще остане незабравимо, защото те заявиха и доказаха, че са направили най-трудната крачка в живота – станали са грамотни!

 

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top