Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > Българско училище „Никола Вапцаров“ с нова инициатива през лятото

Българско училище „Никола Вапцаров“ с нова инициатива през лятото

Българско училище „Никола Вапцаров“ Никозия с нова инициатива през лятото

В периода от 15-ти юли до 15-ти август в поредица от срещи в сряда и петък от 18 ч. до 19.30 ч. отваряме вратите на училището за настоящи и бъдещи наши ученици.

Всяка сряда ще бъде посветена на произведенията от списъка със задължителна литература за съответния клас.

Като опит да създадем активно отношение към българските произведения и стъпка към тяхното разбиране и приемане от нашите ученици, всеки учител ще представи накратко материала, с който предстои да се запознаят учениците от класа му през новата учебна година. Всяка сряда от 18 часа екипът ни кани родители и ученици по класове на среща, на която ще представим авторите и литературните произведения от списъка със задължителните книги за четене през лятото.

Петъците сме посветили на срещи с един от нашите родители, който ще представи пред присъстващите тема, свързана с професията му. Очаквайте обявяването на първата тема за 17-ти юли.

Започваме още тази сряда. Каним бъдещите седмокласници и осмокласници, както и техните родители на 15 юли от 18 часа в салона на училището, за да си поговорим за българска литература, защото всяко поколение преоткрива по нов начин старите автори.

Пет причини да четем повече книги на български:

1) Правим по-малко правописни и пунктуационни грешки на родния език

2) Добавяме много нови думи в речниковия си запас

3) Създаваме интереси в нови и непознати сфери

4) Четенето на романи подобрява способността да се фокусираме върху едно нещо за по-дълъг период от време

5) Развиваме по-добро критическото мислене

Очакваме Ви!

ВНИМАНИЕ! Местата за учениците са ограничени, заради съображенията за безопасност около COVID-19, затова предварително трябва да резервирате участие на телефон: 99 729 748!

Можете да използвате и формата за регистрация по-долу:

РЕГИСТРАЦИЯ ЗА ЛЕТНИТЕ ВЕЧЕРИ
3 + 7 =

 

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top