Намирате се ТУК
НАЧАЛО > МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО > ПЪРВО МЯСТО В МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА “ДО, РЕ, МИ” И ГАБИ КУНЕВА

ПЪРВО МЯСТО В МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА “ДО, РЕ, МИ” И ГАБИ КУНЕВА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Много вдъхновение и заряд от положителна енергия черпеха от музиката учениците от вокална група “До, ре, ми” кьм Българското училище “Никола Вапцаров”, Никозия и ръководителят им Виктория Марчева по време на карантината. А най-приятно е, когато резултатът от труда е оценен от журито на международен конкурс!

Благодарим за високата оценка на конкурса за музикално-словесно творчество на XII Фестивал на българите по света “Аз съм българче 2020” Одеса – Украйна.

За участието си в конкурса с тема “С България в сърцето”, “Аз съм българче”, вокалната група печели I-ва награда в номинацията колективи от 10 до 14 г., като участва с песните  “Панагюрските въстаници” (текст – Иван Вазов) и  “Къде си, вярна ти любов народна” (текст и музика – Добри Чинтулов).

Голяма гордост за нас и е I-вата награда на Габриела Кунева, която участва в категорията “Вокални индивидуални изпълнения” от 10 до 14 г.

Пожелаваме успех и нови победи на даровитите ни деца и на ръководителя им Виктория Марчева!

 

 

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top