Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > ВСИЧКО, КОЕТО Е ОБИЧАНО ОЦЕЛЯВА – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК 2023

ВСИЧКО, КОЕТО Е ОБИЧАНО ОЦЕЛЯВА – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК 2023

Българските училища в чужбина са олицетворение на тазгодишната тема на събитията за отбелязване на Международния ден на майчиния език – МНОГОЕЗИЧНО ОБРАЗОВАНИЕ, НЕОБХОДИМОСТ ОТ ТРАНСФОРМИРАНЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО.
Учениците, които посещават българските училища в чужбина и в чиито гени е съхранена информацията за българския майчин език имат предимството да усетят положителния ефект на многоезичното образование. Всяка седмица, хиляди учители по целия свят възпитават любов към България, българския език, култура и традиции в „малките Българии“, разпръснати по всички континенти.
Тази година, ученици от седми, десети, единадесети и дванадесети клас на БУ „Никола Вапцаров“ в Никозия отбелязаха международния ден на майчиния език като изработиха табла с граматически правила. По този начин призоваха своите съученици да бъдат още по-усърдни в обучението си по български език, за да постигнат високо ниво на владеене на майчиния език и да бъдат горди и уверени, когато го използват.
mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top