Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > Ново: българските училища зад граница ще могат да обучават дистанционно и да подготвят кандидат-студенти

Ново: българските училища зад граница ще могат да обучават дистанционно и да подготвят кандидат-студенти

Разширява се списъкът с дейности на българските неделни училища, които могат да се финансират и подпомагат методически от МОН. Министерският съвет одобри в сряда промени в ПМС 334/2011, с които разшири кръга на субектите, които могат да откриват български неделни училища в чужбина, както и списъка на дейностите, които те могат да извършват.

С промените освен обучение по предмети от училищната програма, българските съботно-неделни училища в чужбина ще могат да предлагат подготовка по български език за децата от предучилищна възраст, както и подготовка на кандидат-студенти за прием в български висши училища.

Уроците за кандидат-студенти ще може да са само по български език и литература, по история и по география на България. За организирането на курсовете училищата ще получават методическа помощ от образователното министерство.

Четете още: в-к Български новини

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top