Намирате се ТУК
НАЧАЛО > МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО > ДАРЕНИЯТА НА БУ „НИКОЛА ВАПЦАРОВ“ ДОСТИГНАХА ДО НУЖДАЕЩИТЕ СЕ В С. МИРОВЦИ

ДАРЕНИЯТА НА БУ „НИКОЛА ВАПЦАРОВ“ ДОСТИГНАХА ДО НУЖДАЕЩИТЕ СЕ В С. МИРОВЦИ

Както обещахме, навръх Великден събраните дарения от акцията на БУ „Никола Вапцаров“, Кипър достигнаха до нуждаещите се деца от ОУ „Васил Левски“, с. Мировци, общ. Нови пазар. Идеята за кампанията бе на административния ръководител на училището Лидия Стефанова, която се зае със сортирането и опаковането на всички чували с дрехи, обувки, ученически пособия и играчки, дарени от майките на нашите вапцаровци.

Стоян Димитров и куриерска фирма за услуги от врата до врата „Евротранс“ за пореден път доставиха кашоните напълно безплатно и зарадваха деца, родители и учители в Мировци. “Тъй като много родители донесоха своите дарения след крайния срок, сега подготвяме втори транш, който ще отпътува за България със следващия контейнер на „Евротранс“, обясни Лидия Стефанова.

Ръковродството на БУ „Никола Вапцаров“ благодари на всички „благотворци“, които се отзоваха на призива ни за помощ.

 

                                                                                                                                                 “…ако си дал от себе си

не си живял, не си живял напразно.”

 Иля Велчев

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top