Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ДАЛИ > Артистични мартенички от малките ни сръчковци

Артистични мартенички от малките ни сръчковци

   „Баба Марта бързала…”, но нашите мъничета я изпревариха и си спретнаха задушевна работилница в часа по арт, тази събота.
Взехме назаем преждите на мама, сглобихме дузина помпони и скъсахме няколко стари мънистени огърлици. Творческата атмосфера беше подсилена от жужащи мартенски дискусии, които дадоха отговор на вечните въпроси, кръжащи около празника, и някои по-неочаквани питанки.
В началото децата трудно повярваха, че могат да се справят със задачата – всеки да направи по мартеничка – две. Но, под нежните грижи и напътствия на Весела Попова, тяхната преподавателка, нещата не само се получиха, но и отприщиха.

   И стана ясно едно – всеки може да роди красота, да изпита емоция, да стане художник и да оплете любов в червено, бяло и малко камъчета за разкош.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top