Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ДАЛИ > БУ „НИКОЛА ВАПЦАРОВ“ ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

БУ „НИКОЛА ВАПЦАРОВ“ ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

С кратка програма, подготвена от четвърти и пети клас, БУ „Никола Вапцаров“ отбеляза Деня на народните будители, който ознаменува делото на българските просветители, книжовници и революционери. Училищният ръководител г-жа Нели Кирияку честити празника на всички колеги учители, поели пътя да съхраняват българщината извън границите на родината. „Днешните будители се разпознават по светлината, с която озаряват околните – с талант, доблест и отдаденост и точно те са героите на нашето време, отбеляза класният ръководител Десислава Николова. Вокална група „До-Ре-Ми“ се представи с изпълнение на Химна на народните будители, песните „Аз съм българче“ и „Къде си вярна ти любов народна“.
Във филиала ни в Дали, преподавателите Иво Христов и Даниела Вуюка представиха презентация за будителите в историята ни и днес и проведоха дискусия с учениците.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top