Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРИЯ > Книжка-комикс “Кан Кубрат. Заветът на българите” за всички третокласници от фондация “Въздигане”

Книжка-комикс “Кан Кубрат. Заветът на българите” за всички третокласници от фондация “Въздигане”

За поредна година фондация “Въздигане”, която работи активно за съхраняването на българския дух и опресняване на историческата ни памет, проведе дарителска кампания, с която подари на училища в цялата страна книжки-комикс “Кан Кубрат. Заветът на българите”. От книжките получиха и третокласници от българското училище в Никозия – “Никола Вапцаров”. Целта на кампанията е да образова и възпитава децата в любов към знанието, историята и България.

Книжката-комикс „Кан Кубрат. Заветът на българите“ е за един от най-известните завети в българската ни история – заветът, който кан Кубрат е предал на своите синове, че само обединени са по-силни. Тя има за цел да покаже добрия пример и даде един от най-важните житейски уроци на подрастващите. Децата на тази възраст са все още с чисто съзнание и с лекота възприемат посланието на Кубрат за единство и отговорност към ближния.

Третокласниците са избрани за тази инициатива, тъй като тепърва започват да изучават българска история в часовете.

 

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top