Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > Аромат на Великден

Аромат на Великден

В дните преди Великден, магията на българските традиционни кулинарни изкушения отново завладя училището ни. Благотворителната инициатива „Сладки Великденски дни“, след прекъсване от две поредни години, събра на богатата трапеза майсторството на родителите на 16-ти и 17-ти април.
Изборът на учениците какво да си похапнат не беше лесен, поради рекордния брой традиционни лакомства, които представиха майките и бабите на нашите деца. Декорацията от ръчно изработени сувенири в Арт работилничката допълни празничното настроение.
Главните цели на базара, организиран от родителския съвет, е да възпитава подрастващите в благотворителност, чрез личния пример на техните родители, да създаде спомени за аромата на Великден, чрез приготвянето на традиционните за празника български рецепти и да се подготвим емоционално за предстоящите ваканционни дни.
Средствата, събрани от инициативата, ще бъдат обявени и инвестирани за нуждите на училището, по преценка на родителския съвет.

Благодарим на всички, взели участие и Ви пожелаваме прекрасна Великденска ваканция!

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top