Намирате се ТУК
НАЧАЛО > МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО > СПОРТЕН ПРАЗНИК 2023

СПОРТЕН ПРАЗНИК 2023

На 28 октомври 2023 г., в деня „Охи!“ – официален празник на Гърция и Кипър и неучебен за училището ни, проведохме поредния традиционен годишен спортен празник. Тази година той е посветен на юбилейната десета годишнина на нашето училище.

Инициативата е дело на родителския съвет и за трета поредна година членовете му се бяха постарали да включат интересни и забавни състезателни игри, за учениците и техните родители, а водещият Христо Феодоров вдигна настроението на публиката и участниците с хумор и хубава музика.

Отборите, разбира се, бяха под цветовете на българския трибагреник – бяло, зелено и червено. В оспорвана битка и стриктно следене на междинните резултати, победител тази година беше отборът на червените.

Те спечелиха и играта с елементи на спортно ориентиране, подготвена и водена от дългогодишния учител по спортно ориентиране в България Мирослав Стоичков, който беше наш гост и съорганизатор. Теренът беше маркиран със стрелки и знаци, а участниците трябваше да се ориентират по тях и да минат през трите бази до финала.

БУ “Никола Вапцаров” благодари на родителите и учениците, взели участие както в игрите, така и в организирането и провеждането на спортния ден. Нямаше да се справим без Вас!

Още веднъж честит десетгодишен юбилей, вапцаровци!

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top