Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПРАЗНИЦИ > С празнична програма на три езика малките вапцаровци посрещнаха Дядо Коледа

С празнична програма на три езика малките вапцаровци посрещнаха Дядо Коледа

И тази година Българско училище “Никола Вапцаров”, Никозия и Дали посрещна Дядо Коледа, който зарадва всички с дългоочаквани подаръци. Добрият старец се отби на път от Лапландия, а ние го поздравихме със сценка и песнички на три езика.

Програмата подготвиха първокласниците с класен ръководител г-жа Милена Атанасова, групата за изучаване на английски език на г-жа Весела Попова и групата по руски език на г-жа Анастасия Петрова, а най-нетърпеливи от всички бяха най-малките вапцаровци от предучилищната група. Децата от ВГ “До-ре-ми” с музикален ръководител г-жа Виктория Марчева зарадваха добрия старец с много имена, който обеща и догодина да не пропусне нашето училище.

Край елхата, грейнала в коледна премяна, бе подредена и изложбата базар на ръчно изработените ни суровачки, които бързо намериха своите притежатели, а масите на разпродажбата “Сладка Събота”, отрупани със сладки и солени лакомства, изкушиха всички присъстващи с прекрасните кулинарни произведения, дело на българските майки и баби от Никозия и Дали.

Благодарим на всички, които станаха част от нашия празник!

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top