Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ДАЛИ > Връчване на дипломите

Връчване на дипломите

СЛОВО НА Г-ЖА ИВАНКА УЗУНОВА ПО СЛУЧАЙ ЗАВЪРШВАНЕТО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА В БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ „НИКОЛА ВАПЦАРОВ“ ГР. НИКОЗИЯ

Скъпи ученици, учители и родители,

Лятната ваканция вече дойде. Време е за заслужена почивка след една учебна година, изпълнени с много учене, разнообразни прояви и събития. По този повод ръководството на българско училище „Никола Вапцаров“ иска да отправи своите поздравления.

На първо място поздравяваме учениците за положения труд в усвояването на учебния материал и за напредъка, който постигнаха през изминалата учебна година. Трябва да отбележим, че специални поздравления получават и учениците ни от Дали, много от които за първи път прекрачиха прага на българското училище, но направиха невъзможното и много бързо догониха своите връстници по знания и умения.

Поздравления заслужават и учителите за любовта и всеотдайността, с която изпълняват задълженията си. Те не само обучават, но и възпитават, учат и на житейски уроци, помагат, подкрепят, понякога дори укротяват своите възпитаници. Високите резултати, които учениците ни постигат в обучението си по български език се дължи именно на професионализма на учителите, въпреки условията в които сме поставени – намален брой часове по програмата на Министерството на образованието в България и факта, че децата ни изучават български език само един ден седмично.

Ръководството на българско училище „Никола Вапцаров“ отправя своите огромни благодарности и към родителите, които ни повериха децата си и помогнаха за реализирането на това училище. С оказаната помощ успяхме да създадем една уютна и стимулираща среда за децата, да създадем в сградата на училището една втора България, място, в което звучи българска реч, в което от стените ни гледат портретите на Кирил и Методий и на борците за свобода, където децата ни научават, че да си българин – това звучи гордо.

Специални поздравления заслужава Родителския комитет за благотворителната инициатива „Сладка събота“, която бе проведена два пъти през изминалата учебна година. Благодарение на активността на родителите успяхме да съберем достатъчно средства за закупуване на народни носии за нуждите на училището.

Всички ние, с общи усилия, успяхме да създадем едно различно училище, което се реализира успешно вече трета година.

Разделяме се с пожелания на приятна ваканция и до нови срещи!

 

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top