Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > Първото ни виртуално събитие за Благовец достигна почти 4000 посещения

Първото ни виртуално събитие за Благовец достигна почти 4000 посещения

Гледайте събитието ТУК и не забравяйте да харесате страницата ни, за да не пропускате следващите ни виртуални срещи!! – https://web.facebook.com/bgschoolnicosia/videos/844321156074710/

Благовещение на Пресвета Богородица – (Благовец) 25.03.2015 – Благовещение, Благовец, Благовещене, Благоец ­ в народните представи този ден се свързва с идването на прелетните птици и с окончателното пролетно пробуждане на природата. След Благовец, всеки гледа да излиза от къщи с къшей хляб и с пари в джоба, та ако го закука кукувицата, да бъде през цялата година сит и богат.

На страницата на училището ни във Фейсбук, на 25-ти март (сряда) в 10 ч., си припомнихме заедно смисъла на Благовец, а и научихме нови неща, за които ни разказа Преслава Еремиева – учител по народни танци в нашето училище.

 

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top