Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРИЯ > Екскурзия до Карлово

Екскурзия до Карлово

Тази неделя (29.11. 2020) по инициатива на българското училище “Българче”- Неапол, Италия бяхме гости с нашите учениците от 1 до 4 клас на виртуалната разходка из къщата-музей на един от най-видните българи – Васил Левски, в град Карлово.
Децата с интерес и трепет слушаха за живота и великото дело на националния ни герой.
Разгледахме къщата-музей и се запознахме с интересни факти от битието на българите през този период. Разходихме се и из музея в Карлово и видяхме различни експонати, показващи традицията и културата на България през тази епоха. Децата имаха възможност да задават въпроси на виртуалния ни екскурзовод и с нетърпение се надпреварваха да научат повече неща за Васил Левски.
Благодарим на екипа на училище “Българче” в Неапол и се надяваме за още съвместни инициативи, с които да зарадваме нашите ученици и всички българи, живеещи в чужбина! Благодарим и до нови срещи!
mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top